Wednesday, 17 August 2011

MASALA BREAD TOAST

I learnt this from my aunty. Its easy to make. Taste very good.
This toast can be served as a breakfast. Kids will like this.

Take Big onion - 2, medium size tomato - 1, red or green chilli -2,
grind them into a paste.
Add salt, 3 spoons of rava or suji(fried), coriander leafs and
keep for 5 minutes. This is the masala.


Now take a sandwich bread. Apply one spoon of masala over the bread.

In a heated tawa add a spoon of ghee, place the bread over it and toast.

Allow the masala to cook, slowly turn the toast into other side and
toast. Now the super tasty masala bread toast is ready.
No need for any side dish. U can just enjoy the toast as it is.

11 comments:

நட்புடன் ஜமால் said...

That's cool

we usually try with omlet ...

thanks for that.

முத்துலெட்சுமி/muthuletchumi said...

It is tempting ..

புதுகைத் தென்றல் said...

Welcome jamal,

This is vegeterian style :))

புதுகைத் தென்றல் said...

welcome kayal,

try this and let me know

அமைதிச்சாரல் said...

increases the temptation :-)))

perfect for shravan upvaas..

அமைதிச்சாரல் said...

I think my bread oothappaa is, chithappaa to your toast ;-)

fundoo said...

பெரும்பாலும் ரொட்டி நம் வீடுகளில் தவிர்க்கப்படுகிறது (யாராவது ஜல்பு பிடித்துப் பிடித்திருந்தால் ஒழிய). எனக்குப் பிடித்த ஐட்டங்களில் இதுவும் ஒன்று. தங்கள் கைகளுக்கு நன்றி

ஹுஸைனம்மா said...

Seems different. Must try..

One doubt: (he.. hee..) The masala looks like a very thick paste. Won't the masala get separated from the bread while toasting on the tava with masala side down?

புதுகைத் தென்றல் said...

hello amaithicharal,

if this is for upvas then we need to remove onions.

I think my bread oothappaa is, chithappaa to your toast ;-)//

ha ha ha ha. send me the recipe of bread oothappa also.

புதுகைத் தென்றல் said...

வாங்க ஃபண்டூ,

ரொட்டி ஜுரத்துக்கு மட்டும்தான்னு நானும் நினைச்சிருந்தேன். ஆனா அதையும் ஒரு நேர உணவா சாப்பிடலாம்னு கொழும்பு போய் தெரிஞ்சுகிட்டேன். இன்னும் வெரைட்டிக்கள் வரும்

புதுகைத் தென்றல் said...

One doubt: (he.. hee..) The masala looks like a very thick paste. Won't the masala get separated from the bread while toasting on the tava with masala side down?//

Nothing will happen husainamma. I am regularly making this toast. Before placing the bread we need to add one spoon ghee. in that masala will get cooked. It will not get separated.

NAN GUARANTEE :))))))